Het klimaat van Californië - klimaatinfo Californië (2023)

De staat Californië (California) is de op twee na grootste staat van de Verenigde Staten, wat ook duidelijk merkbaar is als je het hebt over het weer en klimaat van Californië. Met een oppervlakte van 423.970 vierkante kilometer is deze meest zuidwestelijke staat van de VS ongeveer tien keer zo groot als Nederland. Dat merk je in het aantal klimaatzones dat Californië rijk is en de grote verschillen die er in het weerbeeld kunnen ontstaan binnen de staat op eenzelfde moment. Wie een rondreis door Californië maakt, zal dit zeker merken. In de zomer kunnen temperatuursverschillen van maar liefst 30 graden of meer optreden tussen de koelste en de heetste plek binnen Californië. Terwijl Crescent City in het noorden nog geen twintig graden meet als maximumtemperatuur, kan het in de zinderend hete Death Valley tegen de vijftig graden worden (in de schaduw!).

Het grootste deel van Californië heeft een mediterraan klimaat. Langs de kust is er vooral sprake van een gematigd mediterraan klimaat (type Csb volgens de Köppen-Geiger classificatie), iets meer landinwaarts en langs het zuidelijke deel van de kust is er sprake van een warm mediterraan klimaat (type Csa).

In het noordwesten van Californië is er een kleine zone (Shasta Cascade) met een gematigd landklimaat (type Dsb), omdat achter de westelijke berghellingen van de Sierra Nevada de invloed van zee snel afneemt en dit stuk te noordelijk ligt om net als de zuidelijke regionen een woestijnklimaat te hebben. Het oostelijk deel van de staat, met name ten zuidoosten van Lake Tahoe en het zuidoosten van Californië, heeft te maken met woestijnklimaten van de types Bwh (warm) en Bwk (koud). Het betreft hier het zuidelijke deel van de Sierra Nevada, de Mohavewoestijn en Imperial Valley.

Ontdek de populairste vakantiebestemmingen in Californië

Bekijk direct het klimaat van de populairste toeristische bestemmingen in Californië:

>Death Valley

>Los Angeles

(Video) California in race to reach climate goals

>Venice Beach

>Yosemite National Park

(Video) California storm timeline: Here's when you'll see rain, snow

Coronamaatregelen voor Californië

Hoe zit het met de coronamaatregelen voor Californië? Het kan zo zijn dat je voor de reis naar Californië te maken krijgt met inreisvoorwaarden (bijvoorbeeld vaccinatie, negatieve coronatest en eventueel boosterprikken). Ter plaatse kun je tijdens je vakantie te maken krijgen met coronaregels. Gelukkig heeft touroperator TUI de actuele coronaregels voor Californië in een overzicht gezet:

Bekijk alle coronamaatregelen voor Californië

De meeste mensen die een vakantie naar Californië boeken, die doen dat in de vorm van een rondreis. Er zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden als je gaat rondreizen door Californië en eventueel nog andere staten. Ten eerste zul je onderweg te maken krijgen met verschillende weersomstandigheden. Soms kunnen die verschillen groot zijn. Houd dat in je achterhoofd op het moment dat je in gaat pakken voor je vakantie. Ten tweede heb je een ESTA nodig voor je reis naar Amerika. Die regel je voor vertrek via internet. Dankzij het ESTA is een visum overbodig.

Het klimaat van Californië - klimaatinfo Californië (1)

Neerslag

Op het gebied van de jaarlijks hoeveelheden neerslag die in Californië gemeten worden, zijn er aanzienlijke verschillen.

(Video) Inaugural weather and climate change "public office hour"! Topic: California climate

Het zuidoostelijke deel van Californië, dat bestaat uit woestijngebieden en bergen, is erg droog. De hoeveelheden neerslag zijn hier beperkt tot maximaal enkele centimeters per jaar. Dit gebied behoort tot de droogste gebieden van de Verenigde Staten.

De Central Valley is vrij droog dankzij de beschutte ligging achter de Coast Ranges (bergketens). Ten noorden van de stad Stockton nemen de neerslaghoeveelheden snel toe. De Sierra Nevada is vrij nat, met name de westelijke strook, waar de regen die vanaf de zee aangevoerd wordt als het ware blijft hangen.

Het noordwesten van Californië is het natste, met hoeveelheden neerslag die op sommige plekken zelfs boven de drieduizend millimeter per jaar uitkomen. De hoeveelheden kunnen hier van jaar tot jaar aardig uiteenlopen.

Zon

Californië is een zonnige bestemming, met uitzondering van de noordwestelijke kustgebieden. De hoofdstad Sacramento scoort hierbij het beste met maar liefst 73% zonnige uren van het totaal mogelijke uren met zon. Ook de kuststeden Los Angeles (72%) en San Francisco scoren op het gebied van zonneschijn zeer goed. Niet voor niets heeft L.A. het imago van een stad waar de zon vrijwel altijd schijnt en de sterren in hun dure cabrio's genieten van het heerlijke weer. Een witte kerst zul je in L.A. niet meemaken, daarvoor moet je in Californië toch echt de bergen in.

Winters weer

Terwijl je langs de zuidwestkust van Californië kunt genieten van de winterzon, kunnen er in de bergen in het noordoosten flinke hoeveelheden sneeuw vallen. Het record van aantal centimeters sneeuw in één kalendermaand is in Californië geregistreerd. In januari 1911 noteerde Alpine County maar liefst 991 centimeter sneeuw. Dat is bijna tien meter, voldoende om vrijwel ieder Nederlands huis helemaal in de sneeuw te laten verdwijnen, tenzij je een grachtenpand in de Amsterdamse binnenstad bezit. In de hoger gelegen delen van de Sierra Nevada sneeuwt het in de wintermaanden regelmatig. De hoogste regionen kunnen gemiddeld per jaar op zo'n 750 tot 1000 centimeter sneeuw rekenen, die vooral in de periode november tot en met maart valt. In het noordwesten van Californië kunnen ook sneeuw en vorst voorkomen, maar in veel mindere mate dan in de bergen.

Orkanen

Enkele honderden kilometers ten zuiden van San Diego is tijdens het orkaanseizoen volop kans op orkanen, tropische stormen en tropische depressies. Deze kunnen wel eens iets noordelijk afbuigen, maar nooit ver genoeg om Californië als tropische storm te bereiken. Een natuurverschijnsel waar je hier wél rekening mee moet houden, maar dat niets met het klimaat te maken heeft, zijn aardbevingen. Californië ligt op een actieve breuklijn (de San Andreasbreuk), waar met regelmaat aardschokken en aardbevingen geregistreerd worden. Wetenschappers verwachten daarom ook dat Los Angeles ooit een keer door een zware aardbeving vernietigd zal worden of in ieder geval dermate beschadigd zal raken dat wederopbouw bijna tot een faillissement van de Verenigde Staten zal leiden.

(Video) California Will Experience a 'Megaflood,' Scientists Predict

Mist

De koele golfstroom die bekend staat als de California Current (Californische stroom) zorgt voor de aanvoer van relatief koel zeewater, waardoor de temperaturen langs de kust in de zomer wat getemperd worden. Een kenmerkend Californisch verschijnsel dat optreedt als gevolg van het relatief koele zeewater is de mist die vanaf zee het land optrekt. Niet zelden is San Francisco gehuld in mist die vanaf zee het land optrekt. Deze mist wordt veroorzaakt door opstijgende warme lucht in het oosten, waardoor er relatief veel koelere vochtige lucht vanaf zee als het ware aangezogen wordt. Door de temperatuurverschillen van de aangezogen lucht en de aarde ontstaat deze mist. Dit verschijnsel is langs bijna de hele kust regelmatig waar te nemen, met uitzondering van het zuidelijke deel (ten zuiden van Santa Barbara). ). De mist zorgt er niet alleen voor dat de temperaturen in de zomer vaak aan de lage kant uitvallen, ook de gevoelstemperatuur is door de vochtige lucht vaak lager dan wat de thermometers aangeven.

Hitte

Het zuidoostelijke deel van Californië staat bekend om de extreem hoge temperaturen die hier gehaald kunnen worden. Death Valley behoort in de zomermaanden tot de heetste plekken op aarde. Niet voor niets dat van deze extreme weersomstandigheden dankbaar gebruik gemaakt wordt om nieuwe auto's in hun ontwikkelingsfase in deze regio uit te testen. De naam Death Valley is niet uit het niets ontstaan. In de zomer is het hier zonder water of andere vloeistoffen niet lang uit te houden. Dagtemperaturen van dik boven de veertig graden in de schaduw zorgen voor weersomstandigheden die door weinigen als aangenaam ervaren worden.

100 graden

Leuk wetenswaardigheidje is dat het verschil tussen de hoogst gemeten en de laagst gemeten temperatuur ooit in Californië precies honderd graden is. Op 10 juli 1913 is in Death Valley een hoogste temperatuur van 57 graden Celsius gemeten. Een kwart eeuw later is in Boca, nabij de grens met Nevada, een laagste temperatuur van -43 graden geregistreerd. Dat was op 20 januari 1937.

Klimaatcijfers

Onderstaande cijfers zijn gebaseerd op langjarige gemiddelde klimaatstatistieken. De temperaturen worden weergegeven in graden Celsius (°C).

Het klimaat van Californië - klimaatinfo Californië (2)Het klimaat van Californië - klimaatinfo Californië (3)Het klimaat van Californië - klimaatinfo Californië (4)Het klimaat van Californië - klimaatinfo Californië (5)Het klimaat van Californië - klimaatinfo Californië (6)Het klimaat van Californië - klimaatinfo Californië (7)
maximum temperatuurminimum temperatuur uren zonneschijn per dagdagen neerslag per maandhoeveelheid neerslag per maandwater temperatuur

januari

19℃

8℃

7

7

14℃

februari

20℃

9℃

8

5

14℃

maart

21℃

10℃

9

6

14℃

april

22℃

11℃

10

3

15℃

mei

24℃

13℃

9

2

16℃

juni

26℃

15℃

10

1

17℃

juli

29℃

17℃

12

1

18℃

augustus

30℃

18℃

11

2

19℃

september

29℃

17℃

9

2

18℃

oktober

26℃

15℃

8

3

17℃

november

22℃

11℃

7

4

16℃

december

20℃

8℃

7

5

15℃

0-5 mm = NIHIL

|

6-30 mm =

|

31-60 mm =

|

61-100 mm =

|

101-200 mm =

|

meer dan 200 mm =

januarifebruarimaartaprilmeijunijuliaugustusseptemberoktobernovemberdecember
Het klimaat van Californië - klimaatinfo Californië (8)

maximum temperatuur

19℃

20℃

21℃

22℃

24℃

26℃

29℃

30℃

29℃

26℃

22℃

20℃

Het klimaat van Californië - klimaatinfo Californië (9)

minimum temperatuur

8℃

9℃

10℃

11℃

13℃

15℃

17℃

18℃

17℃

15℃

11℃

8℃

Het klimaat van Californië - klimaatinfo Californië (10)

uren zonneschijn per dag

789109101211987 7
Het klimaat van Californië - klimaatinfo Californië (11)

dagen neerslag per maand

75632112234 5
Het klimaat van Californië - klimaatinfo Californië (12)

hoeveelheid neerslag per maand

Het klimaat van Californië - klimaatinfo Californië (13)

water temperatuur

14℃

14℃

14℃

15℃

16℃

17℃

18℃

19℃

18℃

17℃

16℃

15℃

0-5 mm = NIHIL

|

6-30 mm =

|

31-60 mm =

|

61-100 mm =

|

101-200 mm =

|

meer dan 200 mm =

(Video) CBN News and Headlines - September 30, 2022 #annex #ian #moscow #NATO #newsom #shorts

Meer klimaatinformatie

Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geen totaalbeeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode. Hoe groot de kans op winters weer, (extreme) hitte of orkanen is vind je vaak niet terug in cijfers. Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo.

kans op (zeer) warm weerkans op winters weerkans op langdurige neerslagkans op orkanen (cyclonen)zonzekerheidUV-index

januari

UV 6-8

februari

UV 6-8

maart

UV 8-10

april

UV 10+

mei

UV 10+

juni

UV 10+

juli

UV 10+

augustus

UV 10+

september

UV 8-10

oktober

UV 6-8

november

UV 6-8

december

UV 3-6

klikhiervoor uitleg over de symbolen

januarifebruarimaartaprilmeijunijuliaugustusseptemberoktobernovemberdecember

kans op (zeer) warm weer

kans op winters weer

kans op langdurige neerslag

kans op orkanen (cyclonen)

zonzekerheid

UV-index

UV 6-8

UV 6-8

UV 8-10

UV 10+

UV 10+

UV 10+

UV 10+

UV 10+

UV 8-10

UV 6-8

UV 6-8

UV 3-6

klikhiervoor uitleg over de symbolen

FAQs

Hoe warm is het in California in de zomer? ›

De zomers zijn regenachtig en warm en de winters zijn regenachtig en mild. Juli en augustus zijn met een gemiddelde temperatuur van 34 graden Celsius de warmste maanden van het jaar.

Wat is de warmste staat in Amerika? ›

Het zuidwesten van het land - de staten Arizona, New-Mexico, Texas en Oklahoma - is het warmste en vochtigste gebied van de Verenigde Staten. Hier komt heftige storm, compleet met tornado's, regelmatig voor. De zomers zijn erg warm. Temperaturen kunnen oplopen tot wel 38°C.

Is het in La altijd warm? ›

Los Angeles bevindt zich in een subtropische klimaatzone. De gemiddelde jaartemperatuur is 18 graden Celsius. In de zomer is het gemiddelde 25 graden Celcius en in de winter is het mild met een gemiddelde temperatuur van 15 graden Celsius. Januari is met 7 graden de koudste maand van het jaar en augustus de warmste.

Wat voor weer is het in California in januari? ›

Gemiddeld is het maximaal 15°C in januari in Californië en minimaal rond de 6°C. Er valt in januari op 8 dagen neerslag met een totaal van 59 mm en is deze maand 23 dagen droog in Californië.

Is California duur? ›

Is Californië een dure regio? De prijzen van basisproducten in Californië zijn lager dan in Nederland. Je moet 1.07 keer minder betalen om te winkelen in Californië dan in Nederland.

Hoe laat wordt het donker in California? ›

Zonsopgang en zonsondergang California, Verenigde Staten - Missouri
Huidige datum4 november 2022
Huidige tijd13:09
Zonsopgang vandaag07:41
Zonsondergang vandaag18:05
TijdzoneUTC-5
3 more rows

Waar is het altijd mooi weer? ›

Ecuador wordt ook wel het land van de eeuwige lente genoemd, want de temperatuur schommelt vrijwel altijd rond de 25 graden. Wij in Nederland ervaren dat eerder als eeuwige zomer, maar goed: lekker is het sowieso. Er is ook nog eens genoeg te beleven in het Zuid-Amerikaanse land.

Doet mijn fohn het in Amerika? ›

Het is handig om te weten dat uw ​Europese 220v apparaten (föhn, scheerapparaat) in Amerika niet zomaar te gebruiken zijn, neem ze dus maar niet mee. Draagbare apparatuur met adapters vormen stroom om naar 6, 9 of 12 volt.

Hoeveel is 25 graden in Amerika? ›

Omrekenen van Celsius naar Fahrenheit

Een temperatuur van 25 graden Celsius wordt dus 25 x 9/5 = 45 + 32 = 77 graden Fahrenheit.

Welk land is niet te warm in de zomer? ›

1. Oostenrijk: prima weer voor een actieve vakantie. Houd je niet van hele warme vakantielanden, dan scheelt het natuurlijk al als je in het voor- of najaar op vakantie kunt. Maar als je gebonden bent aan de zomervakantie, dan is het geen aanrader om naar bloedhete landen als Kroatië, Griekenland of Turkije te gaan.

Hoeveel seizoenen heeft Amerika? ›

Grote delen van de Verenigde Staten hebben net als in West-Europa vier seizoenen. Omdat de VS op het noordelijk halfrond ligt is het midden in het jaar zomer en aan het einde en begin van het jaar winter.

Waar sneeuw in Amerika? ›

New York en de oostkust van de VS liggen in een overgangsgebied. New York en de oostkust van de VS liggen in een overgangsgebied. Door de opwarming zal de gemiddelde sneeuwval daar waarschijnlijk afnemen, maar blijft de kans op extreme sneeuwval reëel.

Is het altijd warm in California? ›

De staat Californië heeft een mediterraan klimaat. De zomers zijn heet en droog en in de winter heb je een zachte temperatuur. De gemiddelde jaartemperatuur voor Californië is 25°C en er valt in een jaar tijd 340 mm regen.

Waar in Amerika is het warm in februari? ›

In het noorden van Florida komt het kwik in februari net boven de 20 graden uit. Wat verder naar het zuiden is het nog wat warmer, zeker in Miami en Florida Keys. Zo warm als in de zomermaanden wordt het niet, maar met een gemiddelde temperatuur van 24 graden in februari is het nog best aangenaam.

Waarom naar Californië? ›

Last but not least, de kust van Californië is prachtig! Of je nu van zonnen op het strand houdt of juist een natuurliefhebber bent, iedereen komt hier aan z'n trekken. Een van de populairste stranden is Venice Beach en met een keur aan straatartiesten, sporters en heel veel mooie mensen verveel je je hier nooit.

Hoeveel uur vliegen naar California? ›

Los Angeles is per directe vlucht te bereiken vanaf Amsterdam Schiphol. De vliegtijd naar Los Angeles met een non-stop vlucht bedraagt zo'n 11 uur.

Wat kost een brood in Amerika? ›

Prijzen in de supermarkt in Verenigde Staten.
Melk (regelmatige), (1 liter)0.88 USD (0.57-1.70)
Vers wit brood (500g)2.80 USD (1.40-6.60)
Eieren (regelmatige) (12)2.30 USD (1.00-4.30)
Lokale kaas (1kg)11 USD (6.10-23)
Water (1,5 liter fles)1.80 USD (0.99-3.00)
19 more rows

Wat kost een ontbijt in Amerika? ›

Prijzen eten in Amerika.

$10 voor je ontbijt, $10 voor je lunch en voor het avondeten betaal je gemiddeld $20. Voor het avondeten kun je voor het bedrag van $20 dollar natuurlijk niet uitgebreid gaan uit eten.

Kun je water uit de kraan drinken in Los Angeles? ›

Het kraanwater in Los Angeles is drinkbaar, maar dit betekent niet dat je het water uit de decoratieve fonteinen in de winkelgebieden kunt drinken. Dat water is namelijk niet drinkbaar en bestaat voornamelijk uit gerecycled water.

Waar is het de hele dag donker? ›

De middernachtzon is een natuurlijk fenomeen waarbij de zon om middernacht boven de horizon staat, en dus ook gedurende de rest van de dag en nacht. Dit fenomeen komt jaarlijks tijdens een bepaalde periode in gebieden rond en vooral ten noorden van de noordpoolcirkel voor, zoals Noord-IJsland en Noord-Scandinavië.

Welke dag is het vandaag in California? ›

De huidige tijdzone in Los Angeles is UTC-8.
...
Meer over de tijd in Los Angeles.
Huidige tijd17:25
IANA tijdzoneAmerica/Los_Angeles
Jouw tijdsverschil9 uur vroeger dan Amsterdam
1 more row

Waar is het nooit donker? ›

De aarde draait met een gekantelde as ten opzichte van de zon, en in de zomermaanden is de Noordpool naar de zon gericht. Daarom gaat de zon voor enkele weken niet onder boven de poolcirkel. In Noorwegen is Spitsbergen de plek waar de middernachtzon het langst te zien is.

Wat is de koudste stad van de wereld? ›

De koudste officiële temperatuur die in Jakoetsk gemeten werd, was ruim 64 graden onder nul. Bewoners beweren echter dat het kwik ook wel eens tot onder de min 71 graden daalde. Het is hiermee de koudste permanent bewoonde stad op aarde. De droge lucht in Jakoetsk maakt de kou extra verraderlijk.

Wat is de warmste stad van de wereld? ›

Onbetwist de heetste plek op onze aardbol is de Dasht-e Lut woestijn in Iran. Hier werd ooit een record temperatuur gemeten van 70,7°C. Leven is er niet, zelfs bacteriën houden het hier voor gezien op deze een na droogste plek op aarde (alleen delen van de Atacama-woestijn in Chili zijn droger).

Is koude lucht slecht voor je haar? ›

Droog, droger, droogst

Haren en hoofdhuid drogen sneller uit door de kou. Maar waarom is koud weer slecht voor je haar? Om te beginnen onttrekt de koude, droge lucht vocht uit je haar. Laat vocht nou net een belangrijk onderdeel zijn wat je haar gezond houdt.

Welk stopcontact in Amerika? ›

In de Verenigde Staten van Amerika worden de stopcontacten van type A en B gebruikt. De netspanning is 120 V en de frequentie is 60 Hz. Stekker en stopcontact TYPE A.

Wat voor stopcontact in Amerika? ›

Stopcontacten hebben rechthoekige gaten en kunnen geaard of ongeaard zijn. Voor het gebruik van deze stopcontacten is een adapter van type A of type B (adapter Verenigde Staten) of een universele wereldstekker nodig.

Wat is de koudste staat van Amerika? ›

In de stad Anchorage van Amerika's koudste staat Alaska is gisteren een recordtemperatuur gemeten van 32,2 graden. Het is de hoogste temperatuur die ooit werd gemeten in de ruim honderd jaar dat er statistieken worden bijgehouden.

Wat is 38 graden in Amerika? ›

Van Fahrenheit naar Celsius Tabel.
32 graden Fahrenheit0 graden Celsius
37 graden Fahrenheit2.78 graden Celsius
38 graden Fahrenheit3.33 graden Celsius
39 graden Fahrenheit3.89 graden Celsius
40 graden Fahrenheit4.44 graden Celsius
12 more rows

Hoe koud kan het worden in Amerika? ›

In de Verenigde Staten worden temperaturen tot -40 graden Celsius gemeten doordat een extreem koude luchtstroom vanaf de Noordpool het land heeft bereikt. Zelfs als zo'n systeem richting Europa zou trekken dan houdt de Oostzee het tegen.

Wat is het beste land om te overwinteren? ›

Spanje en Portugal zijn veruit de meest populaire landen om te overwinteren. Ook de Canarische Eilanden zijn een goede optie. Het voordeel van overwinteren op een populaire plek als Spanje of Portugal is dat er volop activiteiten worden georganiseerd.

Waar is het altijd mooi weer in Europa? ›

Op deze bestemmingen in Europa is het nu nog lekker warm
 • Canarische Eilanden, Spanje.
 • De Algarve, Portugal.
 • Kreta, Griekenland.
 • Málaga, Spanje.
 • Cyprus, Griekenland.
27 Sept 2019

Welk land is altijd koud? ›

1. Vostok Onderzoeksstation, Antarctica (–89.2°C) Het Russisch onderzoeksstation ligt 3.488 meter boven de zeespiegel en blijft tot vandaag officieel de koudste plek ter wereld. De recordmeting van -89,2 graden Celsius dateert van 21 juli 1983.

Hoe lang duurt het om naar Amerika te vliegen? ›

Vanaf luchthaven Amsterdam Schiphol (AMS) vlieg je met TUI fly in 10 tot 13 uur naar de Sunshine State Florida in het zuidoosten van Amerika. De vliegduur is afhankelijk van het gekozen vliegveld: Miami International Airport (MIA) of Orlando Sanford (SFB).

Waar is het koud in Amerika? ›

Met -63 graden is Snag de koudste plaats ooit in continentaal Noord-Amerika. Fort Selkirk, op 180 kilometer van Snag, claimde later een temperatuur van -65 graden Celsius. Helaas voor Fort Selkirk, het record werd nooit bevestigd en dus bleef Snag de koudste plaats in continentaal Noord-Amerika.

Wat is het mooiste deel van Amerika? ›

Mooiste Staat Amerika

Uiteraard zijn de meningen hierover verdeeld. Maar toch kan je er wel van uit gaan dat Californië, Utah en Arizona voor de meeste mensen de top 3 van mooiste Amerikaanse Staten bekleden. Dat is vooral te danken aan de hoge concentratie en grote verscheidenheid aan nationale parken.

Waar valt geen sneeuw? ›

Het beste antwoord. De eerste vraag. Onder winter wordt verstaan een van de seizoenen in de gematigde en polaire streken. Deze definitie houdt dus in dat alle landen buiten deze streken geen winter hebben, met name dus de landen rond de evenaar.

Kan je skien in Amerika? ›

Hoewel je in de Verenigde Staten zeer veel skigebieden vindt, zijn dit wel skigebieden waar de meeste Europeanen te vinden zijn. En terecht want de skigebieden in Colorado en Utah zijn het meest interessant. Ook een bezoek waard zijn de skigebieden rondom Lake Tahoe in Californië zoals Squaw Valley of Heavenly.

Waar sneeuwt het het meest in de wereld? ›

De meest sneeuwrijke gebieden zijn doorgaans te vinden in Zwitserland (Andermatt & Engelberg), Frankrijk (Chamonix), Italië (Pontedilegno) en Oostenrijk (diverse gletsjer skigebieden).

Wat is typisch California? ›

Blauwe lucht, bergen en palmbomen

Een blauwe lucht met bergen en palmbomen (en soms ook wat wolken), ook typisch Californië (voor mij in elk geval).

Wat is er bijzonder aan California? ›

Wat opvalt tijdens je rondreis door California is de enorme diversiteit aan landschappen die je tegenkomt in de staat. Van de droge hitte van Death Valley tot de sneeuw bij Lake Tahoe. California telt naast de beroemde highlights zoals Yosemite nog tal van andere nationale parken die minder bekend zijn.

Wat moet je zien in California? ›

De 10 mooiste bezienswaardigheden van Californië
 1. San Francisco. Het kleurrijke San Francisco is op 43 heuvels gebouwd en ligt aan de kust. ...
 2. Death Valley. ...
 3. Joshua Tree Nationaal Park. ...
 4. Yosemite Nationaal Park. ...
 5. Lake Tahoe. ...
 6. Los Angeles. ...
 7. Bodie Historic State Park. ...
 8. Route 66.
17 Mar 2017

Waar is het 25 graden in februari? ›

Zo kun je naar Egypte, waar het bijvoorbeeld in Hurghada 22 graden is. Of ontdek het verre oosten met een vakantie in Dubai waar het in februari ongeveer 25 graden is. Erg populair in de winter is Kaapverdië. Op het Kaapverdische eiland Sal is het in de tweede maand van het jaar ook zo'n 25 graden is.

Waar is het 30 graden in februari? ›

Net als in Panama is het in Mexico in februari zo'n 30 graden aan de kust. Mexico heeft prachtige stranden maar daarnaast ook een hele interessante Maya cultuur.

Waar is het mooi weer in februari maart? ›

Waar schijnt de zon in februari? Vooral buiten Europa zijn veel landen met warm weer en zon in februari.
...
Inhoud:
 • Canarische Eilanden.
 • Kaapverdië
 • Gambia.
 • Curaçao.
 • Jamaica.
 • Yucatan.
 • Cuba.
 • Thailand.

Is het leven duur in Amerika? ›

De kosten van wonen in Amerika zijn erg verschillend per staat. Zo zit er veel verschil tussen de huizenprijzen, maar ook de prijzen van levensmiddelen. Over het algemeen is wonen in Amerika net zo duur als in Nederland. Ja, je hebt een visum nodig om naar Amerika te verhuizen.

Wat is het klimaat in California? ›

De staat Californië heeft een mediterraan klimaat met warme, droge zomers en milde, natte winters. Vanwege de omvang van de staat kunnen de temperaturen van plek tot plek verschillen. De temperatuur langs de kust is dagelijks gemiddeld rond de 21 graden, vriestemperaturen zijn hier zeldzaam.

Hoe veilig is Amerika? ›

Groen: geen bijzondere veiligheidsrisico's

De veiligheidsrisico's in de Verenigde Staten van Amerika zijn vergelijkbaar met die in Nederland. Let op uw eigendommen en laat deze niet onbeheerd achter.

Hoe warm is het in de zomer in San Francisco? ›

De koudste maanden van het jaar in San Francisco zijn januari en december met minimumtemperaturen van vijf tot zes graden Celsius. De warmste maanden zijn juli en augustus met een gemiddelde van rond de 22 en 23 graden Celsius. Het jaargemiddelde ligt rond de 14 graden Celsius.

Hoeveel graden is het in de zomer in Amerika? ›

Klimaat Verenigde Staten

Het midden van de VS heeft een landklimaat. 's Zomers is het erg warm (30-35°C) en 's winters komt het kwik regelmatig onder het vriespunt. De meeste neerslag valt in de zomermaanden. Het westelijke en zuidoostelijk kustgebied zijn de natste regio's van het land.

Hoe warm is het in de zomer in Amerika? ›

Klimaat West-Amerika

Met name in het zuidwesten van het land wordt het in de zomermaanden heet. In de staten Arizona, Californië en Nevada komen temperaturen van 45 graden en meer voor. Het is een droge hitte, dus een stuk minder benauwd als in de tropen. Af en toe zorgt een heftige regenbui voor wat verkoeling.

Waarom heeft Californië droge zomers? ›

Het zuidoostelijke deel van Californië, dat bestaat uit woestijngebieden en bergen, is erg droog. De hoeveelheden neerslag zijn hier beperkt tot maximaal enkele centimeters per jaar. Dit gebied behoort tot de droogste gebieden van de Verenigde Staten.

Kun je kraanwater drinken in San Francisco? ›

Op de meeste plekken worden pinpassen en creditcards geaccepteerd, maar sommige bars accepteren alleen contant geld. Het kraanwater is drinkbaar en de stopcontacten zijn alleen geschikt voor de standaard Amerikaanse stekkers.

Is San Francisco duur? ›

Accommodatie – San Francisco is één van de duurste steden in Amerika en zelfs in de wereld. Voor accommodatie zal je dus wat meer moeten betalen dan je gewoon bent.

Hoe veilig is San Francisco? ›

San Francisco is over het algemeen een zeer veilige stad voor toeristen. Maar net zoals in elke grote stad moet je een aantal voorzorgsmaatregelen nemen zodat je niets overkomt.

Hoeveel is 38 graden in Amerika? ›

Inclusief tabel en handig ezelsbruggetje. Reisartikelen roadtrip Amerika.
...
Van Fahrenheit naar Celsius Tabel.
32 graden Fahrenheit0 graden Celsius
36 graden Fahrenheit2.22 graden Celsius
37 graden Fahrenheit2.78 graden Celsius
38 graden Fahrenheit3.33 graden Celsius
39 graden Fahrenheit3.89 graden Celsius
12 more rows

Wat is 30 graden in Amerika? ›

de temperatuur in Florida
CelsiusFahrenheitFahrenheit
3086.034
3187.835
3289.636
3391.437
110 more rows

Wat is 28 graden in Amerika? ›

Celsius naar Fahrenheit tabel
CelsiusFahrenheit
25 ℃77.00
26 ℃78.80
27 ℃80.60
2882.40
16 more rows

Wat is het koudste? ›

De laagste temperatuur die we ooit op aarde hebben gemeten is 89,2 graden Celsius onder nul. Dus -89,2°C. Dat was bij het Vostok Station, een Russisch onderzoekstation op Antarctica. Maar het schijnt op sommige plekken zelfs nog kouder te zijn geweest.

Welke taal spreken ze in California? ›

Engels is sinds 1986 de officiële taal van de Californische regering, hoewel vrijwel alle officiële overheidsdocumenten ook beschikbaar zijn in het Spaans.

Videos

1. Lil Dicky - Earth (Official Music Video)
(Lil Dicky)
2. Scientists Measure Methane Emissions From Space #Shorts
(NowThis Earth)
3. The Role of Sovereign Wealth Funds in Energy
(Al-Attiyah Foundation)
4. California is doing what no state has done before when it comes to protecting our environment.
(California Governor Gavin Newsom)
5. Will We Survive Climate Change?
(Andrew Klavan)
6. Don Lemon gets SHUT DOWN twice about climate change
(CHARPMedia)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Chrissy Homenick

Last Updated: 09/09/2023

Views: 6688

Rating: 4.3 / 5 (74 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Chrissy Homenick

Birthday: 2001-10-22

Address: 611 Kuhn Oval, Feltonbury, NY 02783-3818

Phone: +96619177651654

Job: Mining Representative

Hobby: amateur radio, Sculling, Knife making, Gardening, Watching movies, Gunsmithing, Video gaming

Introduction: My name is Chrissy Homenick, I am a tender, funny, determined, tender, glorious, fancy, enthusiastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.