Vakantie Bali: Met deze tips regel je het makkelijk zelf! - REISJUNK (2023)

Table of Contents
What's next Meer reisinspiratie

Vakantie Bali: Met deze tips regel je het makkelijk zelf! - REISJUNK (1)Vakantie Bali: Met deze tips regel je het makkelijk zelf! - REISJUNK (2)

Onderwerpen toon

Op vakantie naar Bali is puur genieten. Bali is lekker goedkoop, er is een boel te doen en het is er ontzettend mooi. Bij Bali moet je denken aan groene rijstterrassen, tempels, witte stranden, vulkanen, vriendelijke locals en niet te vergeten het heerlijke eten. Niet voor niets is Bali één van de populairste verre vakantiebestemmingen onder Nederlanders. Wil je op vakantie naar Bali dan gaat dit artikel je zeker helpen. Hier lees je alles wat je van te voren moet weten en lees je hoe je makkelijk zelf je vakantie naar Bali kan regelen.

Vakantie Bali: Met deze tips regel je het makkelijk zelf! - REISJUNK (3)Vakantie Bali: Met deze tips regel je het makkelijk zelf! - REISJUNK (4)

Wanneer je nog niet zoveel reiservaring hebt, ben je misschien gewend om je vakantie altijd als een pakketreis te boeken. Hierbij boek je jouw vlucht en hotel in één keer bij een reisorganisatie of reisbureau. Dit kan natuurlijk fijn zijn omdat je zo zelf niets hoeft te regelen maar bij een bestemming zoals Bali, kan het juist heel leuk zijn om zelf je vakantie te plannen. Zoveel werk is het plannen namelijk niet en op die manier kan je meerdere plekken bezoeken en zal je zeker weten meer uit je vakantiedagen halen. Daarbij is het vaak ook nog een stuk goedkoper! Bali is namelijk een ideale bestemming voor een kleine rondreis waarbij je verschillende bestemmingen bezoekt.

Door de redelijk korte afstanden is dat helemaal geen gedoe en blijft je vakantie heel relax. Zo kan je bijvoorbeeld een paar dagen verblijven in de binnenlanden van Bali om de rijstvelden en watervallen te bezoeken om vervolgens een paar dagen een buureiland te bezoeken en uiteindelijk te eindigen op een strandbestemming in het zuiden van Bali. Bij veel pakketreizen verblijf je namelijk maar op één plek en dat is zonde want Bali heeft zoveel moois te bieden. Verderop lees je precies hoe je zelf je vakantie kan samenstellen maar eerst gaan we kijken wat je vooraf allemaal moet regelen.

Vakantie Bali: Met deze tips regel je het makkelijk zelf! - REISJUNK (5)

Bali is een verre vakantiebestemming en daarom zal je jezelf iets meer moeten voorbereiden dan wanneer je op vakantie naar Spanje gaat. De volgende zaken zijn belangrijk om rekening mee te houden.

 • Visum voor Indonesië

Als Nederlander of Belg mag je Bali (en heel Indonesië) bezoeken zonder vooraf een visum te regelen. Bij aankomst op het vliegveld krijg je een gratis visum on arrival. Daarmee mag je 30 dagen in het land verblijven. De enige voorwaarden zijn dat je paspoort nog 7 maanden geldig moet zijn bij aankomst en dat je een retourticket naar Nederland hebt (of naar een ander land) binnen 30 dagen na aankomst.

 • Inentingen voor Bali

Voor een vakantie naar Bali worden de vaccinaties tegen DTP en hepatitis A aangeraden. Wanneer je 7 dagen voor aankomst in een gele koorts land bent geweest, moet je ook de inenting tegen gele koorts hebben. Gele koorts landen liggen alleen in Zuid-Amerika en Afrika.

 • Geldzaken

Op Bali betaal je vrijwel overal met cash en er is altijd wel een pinautomaat in de buurt. Ze betalen er met de Indonesische rupiah. Per keer dat je geld opneemt, betaal je een paar euro dus het is slim om elke keer een groot bedrag te pinnen. Vergeet thuis niet je bankpas op wereldwijd gebruik te zetten want anders kan je geen geld opnemen op Bali.

 • Vliegtickets naar Bali

Vliegtickets naar Bali zijn helaas nooit heel goedkoop en de gehele reis duurt al snel 18 uur met tussenstop. Directe vluchten naar Bali bestaan niet. De kortste vlucht is die van KLM met een hele korte tussenstop op Singapore. Gemiddeld betaal je voor een retourtje Amsterdam – Bali zo’n €650. Omdat het zo ver is en de tickets redelijk duur zijn, is het dus slim om zo lang mogelijk te gaan. Wanneer je maar één week de tijd hebt, kan je misschien beter een vakantiebestemming dichter bij huis zoeken.

Vakantie Bali: Met deze tips regel je het makkelijk zelf! - REISJUNK (6) Vakantie Bali: Met deze tips regel je het makkelijk zelf! - REISJUNK (7)

Bali is een hele veilige vakantiebestemming waar je zowel overdag als in de avond en nacht overal kan rondlopen. De mensen zijn extreem vriendelijk en je hoeft je werkelijk nergens druk over te maken wat dat betreft.

Tussen de verschillende bestemmingen is het fijn om met de taxi te reizen. In het zuiden rijden blauwe meter taxi’s voor de korte afstanden maar voor de langere afstanden is het slim om in je hotel een chauffeur te regelen omdat dit goedkoper is. Voor een uur in zo’n vooraf geregelde taxi betaal je vaak nog geen €12. Kan je een beetje scooter rijden dan is het ideaal om op elke bestemming een scooter te huren. Dit kost je zo’n €5 per dag en het geeft je alle vrijheid om te gaan en staan waar je wil.

Vakantie Bali: Met deze tips regel je het makkelijk zelf! - REISJUNK (8)

De beste reistijd voor een vakantie naar Bali is tussen april en oktober. Dit is het droge seizoen waarbij je de meeste kans hebt op zonnige dagen. December, januari en februari zijn de natste maanden. Juli en augustus is het echte hoogseizoen door de zomervakantie. Reis je in deze periode dan is het slim om al ver van te voren alles te boeken en zo geld te besparen. Onze favoriete maanden zijn mei en juni. In deze maanden is het nog lekker rustig, redelijk koel in de avond en zijn de prijzen wat lager dan in het hoogseizoen. September en oktober zijn ook goede maanden als je het hoogseizoen wil vermijden maar het is dan wel een stukje warmer.

Vakantie Bali: Met deze tips regel je het makkelijk zelf! - REISJUNK (9)

Wanneer je meerdere plekken wil bezoeken tijdens je vakantie op Bali, is het aan te raden om voor elke bestemming een dag of 3-4 uit te trekken. Wij hebben een reisroute voor Bali uitgestippeld die je kan gebruiken als voorbeeld of zelf kan aanpassen. Wij zijn elk jaar een maand op Bali te vinden en weten daardoor ondertussen alle leuke plekjes te vinden. Deze hebben we verpakt in een hele reeks artikelen. In deze artikelen lees je wat er te doen is, waar je lekker kan eten, hoe je er komt en welke hotels goed zijn.

Ubud ligt in het binnenland en is een geweldige bestemming om actief te zijn. Je kan er rijstterrassen, tempels en watervallen vinden en ook vele activiteiten ondernemen. Op zo’n 30-45 minuten varen liggen de buureilanden Nusa Lembongan en Nusa Penida. Twee totaal verschillende eilanden maar beide ontzettend mooi om te bezoeken. Op Nusa Lembongan kan je ultiem ontspannen en op Nusa Penida kan je juist wat meer op avontuur. Wil je genieten van heerlijk eten, leuke feestjes en misschien een surflesje nemen dan is is Canggu the place to be. Uluwatu is een andere populaire bestemming in het zuiden van Bali.

Vakantie Bali: Met deze tips regel je het makkelijk zelf! - REISJUNK (10) Vakantie Bali: Met deze tips regel je het makkelijk zelf! - REISJUNK (11)

Het voordeel van zelf je vakantie plannen is dat je nooit te veel zal betalen en alle vrijheid hebt. Je kan zelf kiezen hoe lang je op elke bestemming wil zijn, welke bestemmingen je wil bezoeken en in welke hotels je wil slapen. Voor een vakantie naar Bali moet je 4 dingen regelen: vliegtickets, hotels, vervoer en een planning. De vliegtickets kan je makkelijk zelf zoeken en boeken via bijvoorbeeld Cheaptickets.nl. Het vervoer tussen bestemmingen hoef je niet vooraf te regelen en kan je daar in je hotel regelen. De planning kan je makkelijk samenstellen aan de hand van onze reisroute en de hotels kan je eenvoudig boeken en vergelijken via Booking.com. Om het je makkelijk te maken hebben we onze favoriete hotelsper bestemming voor je op een rijtje gezet. Ben je benieuwd naar al onze artikelen met tips voor een vakantie naar Bali? Check dan onzeBali pagina.

Meer weten over indonesië?

Bekijk hier al onze artikelen met tips, reisroutes en to do’s in indonesië.

Link

Onderwerpen verberg

 • Wat is beter: Alles zelf regelen of een pakketreis boeken?
 • Wat moet je van te voren regelen voor je vakantie naar Bali?
 • Hoe zit het met de veiligheid op Bali?
 • Hoe werkt het met vervoer op Bali?
 • Wat is de beste reistijd voor een vakantie naar Bali?
 • Welke plekken zijn leuk om te bezoeken op Bali?
 • Zo regel je zelf je vakantie naar Bali!

Vakantie Bali: Met deze tips regel je het makkelijk zelf! - REISJUNK (12)

Hi! Wij zijn Greg & Irene
Twee fervente reizigers die gek zijn op avontuurlijke reizen. Gewapend met een camera en drone verzamelen we sinds 2014 de beste tips voor reisbestemmingen van over de hele wereld en bundelen deze in handige artikelen. Zo wordt het plannen van jouw reis een stukje makkelijker en leuker.

What's next

7 Hotels met zwembad op Bali onder de €50Mount Rinjani beklimmen: Alle informatie + tipsWaarom Ubud het mooiste plekje op Bali isNusa Lembongan: de perfecte afsluiter voor een reis door BaliWat te doen in Kuta op Lombok? 8x wat je niet mag missen!6 Toffe dingen om te doen in Uluwatu op BaliKlim naar Kelingking Beach op Nusa PenidaReizen op Bali: 10 dingen die je vooraf moet weten

Meer reisinspiratie

7 Hotels met zwembad op Bali onder de €50Mount Rinjani beklimmen: Alle informatie + tipsWaarom Ubud het mooiste plekje op Bali isNusa Lembongan: de perfecte afsluiter voor een reis door BaliWat te doen in Kuta op Lombok? 8x wat je niet mag missen!6 Toffe dingen om te doen in Uluwatu op BaliKlim naar Kelingking Beach op Nusa PenidaReizen op Bali: 10 dingen die je vooraf moet weten

Vakantie Bali: Met deze tips regel je het makkelijk zelf! - REISJUNK (31)

Hi! Wij zijn Greg & Irene
Twee fervente reizigers die gek zijn op avontuurlijke reizen. Gewapend met een camera en drone verzamelen we sinds 2014 de beste tips voor reisbestemmingen van over de hele wereld en bundelen deze in handige artikelen. Zo wordt het plannen van jouw reis een stukje makkelijker en leuker.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Carlyn Walter

Last Updated: 12/05/2022

Views: 6108

Rating: 5 / 5 (70 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Carlyn Walter

Birthday: 1996-01-03

Address: Suite 452 40815 Denyse Extensions, Sengermouth, OR 42374

Phone: +8501809515404

Job: Manufacturing Technician

Hobby: Table tennis, Archery, Vacation, Metal detecting, Yo-yoing, Crocheting, Creative writing

Introduction: My name is Carlyn Walter, I am a lively, glamorous, healthy, clean, powerful, calm, combative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.